Ce este Security Fabric

Security Fabric este un sistem integrat, oferit de Fortinet, care permite conectarea diferitelor dispozitive de securitate, inclusiv a platformelor de securitate, bazate pe standarde si protocoale deschise, acoperind si protejand intreaga retea.

Vizibilitate si protectie a intregii suprafete de atac
Sistem integrat de detectie si raspuns la amenintari complexe
Sistem defensiv automat bazat pe schimbul de informatie intre echipamente

Provocari si Solutii

Cresterea rapida a numarului de dispozitive IoT prezinta provocari masive de securitate pentru organizatii. Expansiunea continua a suprafetei de atac nu poate fi protejata decat cu o solutie integrata ce ofera vizibilitate, segmentare si protectie in intreaga infrastructura.

Provocari

Solutii

Criptare SSL

Firewall menit sa realizeze inspectie SSL

Migrare in cloud

Securitate in cloud - public si hibrid

Securitate IoT

Acces securizat pentru a extinde politicile de securitate pana la perimetru

Ransomware

Sisteme de protectie de tip ATP (Advanced Threat Protection)

Lipsa de specialisti in securitate

Administrare facila si centralizata a echipamentelor de securitate

Afla tot ce trebuie sa stii despre solutiile Fortinet Security Fabric la provocarile actuale

Elemente cheie ce alcatuiesc solutia Fortinet Security Fabric

Securitatea retelei

Pe masura ce retelele evolueaza si se extind, depasind granitele traditionale, tot mai multe atacuri cibernetice profita de suprafata marita de atac, tintind punctele slabe ale retelei. Familia de firewall-uri performante oferita de Fortinet, construita pe baza unui sistem integrat si consolidat de solutii avansate de securitate, este prima linie de aparare in cadrul oricarei organizatii.

Securitate in cloud

O data cu adoptarea unei strategii de migrare a datelor in cloud, protejarea lor devine tot mai dificila. Solutiile integrate, virtuale cat si fizice, oferite de Fortinet prin Security Fabric extind protectia din cadrul organizatiei tale si la nivelul datelor din cloud. De asemenea, Fortinet a fost primul furnizor de solutii avansate de securitate pentru cei mai importanti (top 5) furnizori de servicii de cloud.

Securitatea aplicatiilor web

Aplicatile web neprotejate sau vulnerabile sunt puncte de intrare uzuale in reteaua organizatiei tale. Firewall-ul pentru aplicatii web – FortiWeb – protejeaza aplicatiile web de atacurile sofisticate utilizand cele mai recente tehnologii de securitate.

Securitatea email-ului

Email-ul se mentine pe locul 1 ca punct de intrare a malware-ului in reteaua organizatiei (in 2017, email-ul a fost vectorul primar pentru ransomware). Email-urile de tip spam si phishing contin atasamente infectate, link-uri malitioase si scam-uri sofisticate menite sa pacaleasca destinatarul in a le executa. FortiMail inspecteaza email-urile care intra si ies din organizatie, blocheaza mesajele si atasamentele malitioase si previne scurgerea de informatii sensibile.

Acces unificat securizat

Cele mai multe puncte de acces wireless ofera conectivitate insa nu ofera securitate. Pe masura ce tot mai multe dispozitive necesita acces la reteaua wireless, securizarea comunicatiei, informatiile ce duc la identificarea persoanelor, dispozitivele mobile si varietatea de utilizatori inseamna mult mai mult decat controlul accesului la retea. Solutiile pentru acces securizat oferite de Fortinet combina securitate comprehensiva si acces controlat pentru securizarea retelei wireless care este complet integrata cu protocoalele si politicile de securitate a retelei.

Securitate la nivel de utilizator

Retelele trebuie sa sustina mobilitatea angajatilor si o tot mai mare varietate de dispozitive conectate la retea. Nu in mod surprinzator, aceste dispozitive reprezinta un alt punct de intrare utilizat in mod obisnuit de catre atacatori. Provocarea consta in faptul ca solutiile endpoint de cele mai multe ori nu schimba informatie despre amenintari cu restul retelei, ceea ce ingreuneaza descoperirea unui dispozitiv infectat. FortiClient permite echipelor de IT sa integreze un sistem de protectie la nivel de utilizator in Security Fabric pentru o protectie mai cuprinzatoare.

ATP - Advanced Threat Protection

Amenintarile sofisticate sunt gandite astfel incat sa nu poata fi detectate – atacuri in mai multe etape, vectori de atac complecsi sau imitarea aplicatiilor si a traficului real. FortiGuard Threat Intelligence ajuta companiile sa lupte impotriva acestor amenintari avansate prin oferirea de informatii in timp real despre amenintari noi care sunt detectate, direct catre solutiile de securitate. In acelasi timp, solutiile de sandboxing de la Fortinet izoleaza si inspecteaza orice fisier suspect detectat de dispozitivele ce alcatuiesc Security Fabric.

Management si Analiza

In retelele actuale de mari dimensiuni, vizibilitatea si controlul au devenit mai importante ca niciodata. Echipele de IT trebuie sa fie capabile sa observe si sa inteleaga amenintarile, indiferent unde se petrec in cadrul retelei. Aceasta poate fi o provocare uriasa pentru organizatiile mari care au instalate produse de securitate izolate. Solutiile Fortinet pentru logare si raportare, SIEM si management centralizat de securitate, colecteaza si coreleaza date din produsele ce alcatuiesc Fabric Security, oferind vizibilitate globala si control granular pentru a administra eficient procesele de securitate si pentru a orchestra raspunsuri automatizate.

Complianta GDPR

O data cu intrarea in vigoare a noului Regulament de protectie a datelor cu caracter personal (25 mai 2018), organizatiile din Romania vor fi nevoite sa implementeze masuri de securitate pentru a proteja datele clientilor/angajatilor lor. Fortinet ofera tehnologii avansate de securitate care raspund acestor nevoi: 1. protejarea pe mai multe nivele de securitate a dispozitivelor si aplicatiilor folosind sisteme de protectie avansate; 2. vizibilitatea si gestionarea tuturor politicilor de securitate dintr-o singura interfata; 3. segmentarea retelei folosind firewall-uri interne, care cresc vizibilitatea si controlul in cazul unei brese de securitate.

Afla tot ce trebuie sa stii despre abordarea de tip security fabric

Platforme de securitate izolate vs. Fortinet Security Fabric

In cazul sistemelor obisnuite de securitate, echipamentele care protejeaza punctual organizatia nu comunica intre ele cunostinte legate de un atac sau o problema de securitate aparuta intr-un punct din retea. Security Fabric se comporta ca un organism unitar, echipamentele si sistemele componente fiind interconectate si administrate centralizat. Mai mult, in cazul unei brese de securitate intr-o zona a retelei, informatia este automat transmisa si celorlate sisteme implicate.

Platforme de securitate izolate
 • Vendori diferiti pentru fiecare dispozitiv
 • Cost ridicat al echipamentelor de securitate
 • Complexitate crescuta
 • Mai multe console de management
 • Detectarea atacurilor poate dura luni de zile
 • Vizibilitate redusa
 • Abordare tactica a securitatii
 • Supune afacerea la risc
Fortinet Security Fabric
 • Securizarea intregii suprafete de atac
 • Securitate integrala – de la utilizator la cloud
 • Construit pe un limbaj comun de programare
 • Performanta optimizata software/hardware
 • Abordare strategica a arhitecturii de securitate
 • Segmentare simplificata
 • Sistem integrat de detectie a amenintarilor
 • Inventariere continua a statusului retelei

Au incredere in Fortinet Security Fabric

Afla mai multe despre noile tehnologii de protectie a retelei

Cat de securizata este reteaua organizatiei tale?

1. Solutia wireless din organizatie este integrata cu un firewall de ultima generatie care permite monitorizarea unificata a accesului in retea?
2. Solutia de securitate pe care o ai in momentul de fata in organizatie este capabila sa faca fata unui atac de tip zero-day?
3. Poti deosebi activitatea normala din reteaua organizatiei tale de traficul anormal generat de un program malitios?
4. Ai posibilitatea, in timp real, de a izola si identifica un atac in reteaua organizatiei tale?
5. Poti detecta, in timp real, ce aplicatie sau utilizator consuma cele mai multe resurse informatice din organizatie?

Reteaua ta este predispusa la riscuri majore de securitate

Capacitatea de a identifica si a raporta un atac in cadrul organizatiei tale este foarte scazuta, fiind supusa unor riscuri majore de securitate.
Vreau securizare avansata a retelei
Disclaimer: Pentru a afla cum poti acoperi si proteja intreaga retea, descarca ghidul despre solutia Fortinet Security Fabric.

Vizibilitate si protectie medie a retelei

Solutiile de securitate implementate in organizatia ta iti ofera vizibilitate si protectie medie. Reteaua poate fi vulnerabila la atacuri informatice.

Vreau securizare avansata a retelei
Disclaimer: Pentru a afla cum poti acoperi si proteja intreaga retea, descarca ghidul despre solutia Fortinet Security Fabric.

Vizibilitate si protectie adecvata a retelei

Solutiile de securitate implementate in organizatia ta iti ofera vizibilitate si protectie adecvata a retelei.

Vreau securizare avansata a retelei
Disclaimer: Pentru a afla cum poti acoperi si proteja intreaga retea, descarca ghidul despre solutia Fortinet Security Fabric.

Cine suntem noi!

Compania BLADE ofera servicii si solutii de securitate IT & networking in Romania de 10 ani. Incepand cu 2016, ne-am aliat cu Fortinet pentru oferi sisteme avansate de securitate companiilor si institutiilor din Transilvania.

Consultant si reseller de solutii IT, BLADE va pune la dispozitie experienta vasta in consultanta si configurare de echipamente de securitate, audit de securitate, proiectare/dimensionare retele de date si cablare structurata.

Furnizor de top in sectorul securitatii IT, misiunea Fortinet este de a oferi cea mai inovativa si performanta solutie de securitate pentru protejarea si simplificarea infrastructurii IT a oricarei companii care pune pret pe securizarea datelor.

Afla tot ce trebuie sa stii despre noile standarde de securitate IT