Externalizarea serviciilor de IT

Project Description

Beneficiarul proiectului

VLG  – membru al grupului Meinhart

Perioada contractului

Iulie 2014 – prezent

Denumirea contractului

Externalizarea serviciilor de IT – in special  cele de networking si securitate

Descrierea serviciilor

In vara anului 2014 VLG a facut un pas foarte important pentru companie si a decis sa externalizeze serviciile IT, alegand echipa BLADE .

Scopul acestei decizii a fost in principal reducerea costurilor pe care un departament IT intern le presupune.

Un alt motiv important a fost accesul la servicii profesionale ce acopera mai multe arii IT – securitate, networking, administrare servere si end user support angajatilor – fara a avea intern o echipa mare de IT.

Beneficiile acestei colaborari pentru VLG:

Securizarea datelor prin instalarea unui echipament de securitate la perimetru si instalarea unei solutii antivirus cu management centralizat

Urmarirea si raportarea activitatii in retea – inginerii BLADE raporteaza managementului VLG cu privire la performanta si utilizarea retelei, precum si la productivitatea utilizatorilor

Cresterea eficientei angajatilor prin folosirea celor mai bune practici de securitate recomandate de specialistii blade

Optimizarea si controlul costurilor cu departamentul IT

Despre VLG

VLG Ungaria şi VLG România reprezintă cel mai mare distribuitor de cabluri şi conductori din sudul Europei. Prezenta în România încă din anul 2000, firma VLG are ca principal obiect de activitate comertul tuturor categoriilor de cabluri si conductori precum si a sarmei de bobinaj.

Momentan VLG detine 4 puncte de lucru, Martinesti – judetul Cluj (sediul central), Iasi, Bucuresti si Timisoara.

In toamna anului 2014 pachetul majoritar al VLG Ro (67%) a fost achizitionat de grupul Meinhart Austria, acesta devenind unul din cei mai mari jucatori de pe piata cablurilor din Europa.